SCR 4 sluit seizoen ongeslagen af

SCR 4 heeft het seizoen in stijl weten af te sluiten. De voorlaatste wedstrijd tegen Ophemert 3 werd krap met 2-1 gewonnen, waarna in de laatste wedstrijd GVV 3 met 12-1 aan gort werd gespeeld.

Ophemert 3 - SCR 4 1-2
Het verslag wat een week op zich liet wachten tot verontwaardiging van trainer Bert van Soest. Davy de Ligt sprong echter in de bres voor de reporter en gaf aan dat hij het misschien het wel een keer druk had op zijn werk. Als commercieel ambtenaar kan de reporter dit bevestigen en staat er dus op maandagmiddag gewoon een dubbel verslag online!

SCR was op het harde veld in Ophemert het eerste half uur heer en meester en had in die periode legio mogelijkheden om de score te openen. Eerst mocht Sven Quint tot tweemaal alleen op de keeper af, maar faalde hij in de afronding. Ook Jelle Threels en Bert van Soest waren dichtbij, maar ook zij konden geen doel treffen. Ophemert kwam er ook een keer gevaarlijk uit, maar gelukkig werd de spits van Ophemert door een pijltje van de blaaspijpjager getroffen en stortte hij zonder iemand in de buurt ter aarde. Uiteindelijk wist Sven Quint de score te openen. Robert van Dee haalde de achterlijn en legde keurig terug op Quint, die van dichtbij binnen tikte: 0-1. SCR werd hierna slordiger en hield niet genoeg tempo in het spel, waardoor Ophemert ook weer in de wedstrijd kon komen. Vlak voor rust kwam het dan ook langszij, waardoor de ploegen gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

Na rust werd Ophemert, onder aanvoering van ex-SCR trainer Marcel Helderton, sterker en sterker. SCR kwam er wel gevaarlijk uit, maar wist de keeper ook niet echt te verontrusten. De teruggekeerde Joey Heijnen was nog het dichtste bij met een snoeiharde vrije trap op de lat. Aan de andere kant had Jordy van der Weerd enkele goede reddingen in huis op pogingen van Ophemert. In de slotfase ging SCR alsnog met de zege aan de haal. Robert van Dee combineerde met Jelle Threels op de rand van de 16 en wipte de bal tegen de hand van de verdediger aan. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Sven Quint wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde zo zijn tweede van de ochtend.

SCR 4 - GVV 3 12-1
De ochtend begon, zoals wel vaker dit seizoen, heel goed voor de heren. Op uitnodiging van Johan Jonkers van De Pannekoekenbakker uit Buren mochten de heren aanschuiven voor een heerlijk ontbijtje (tenminste wel een pannenkoekenbakker die wat doet voor zijn favoriete team). Na afloop kregen de heren nog een rondleiding door de keuken, waarbij Niels Vernooij erg onder de indruk was van de pannenkoekencarrousel en hij met een sollicitatieformuliertje richting Rijswijk ging. De overige volgevreten vedettes gingen overigens ook weer tevreden richting Rijswijk.

Tijdens de voorbereiding op deze wedstrijd had het overigens niet veel gescheeld of de reporter had helemaal geen verslag kunnen maken. Met het omdraaien van de 4D boarding bleef hij met zijn vinger vastzitten in de lijst en moest hij door Erik Uijttewaal bevrijd worden uit zijn benarde positie.

Uiteindelijk kon er dus gevoetbald worden en SCR liet er direct geen gras over groeien. Niels Vernooij haalde na enkele minuten de achterlijn en legde terug op Jelle Threels, die hard raak schoot van dichtbij. Threels had daarna nog 2x kunnen scoren, maar stuitte een keer op de keeper en trof de paal. Het duurde echter niet lang voordat de 2-0 viel. Niels Vernooij jaagde goed door, waardoor de verdediger de bal zo bij Erik Uijttewaal in de voeten legde en hij van dichtbij kon afdrukken. Uijttewaal stond ook aan de basis van de 3-0. Hij werd in de 16 onderuit gehaald, waarna Ronald van Mourik dit buitenkansje koeltjes verzilverde: 3-0. Daarmee was de koek nog niet, want nog voor rust liep SCR uit naar 5-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Robert van Dee. Eerst kreeg hij de bal mee van Erik Uijttewaal, omspeelde hij zijn tegenstander en chipte de bal voorbij de keeper. Daarna kon hij alleen door na een een-twee met Niels Vernooij en schoot hij de bal in de verre hoek.

Na rust ging SCR vrolijk verder met scoren. Eerst werkte Sven Quint op aangeven van Wesley Vink de bal voorbij de keeper. Daarna kopte hij geheel vrijstaand op aangeven van Jack Lansdaal de 7-0 tegen de touwen. Lansdaal had voor zijn voorzet wel twee pogingen nodig. Eerst schoot hij de verdediger vol in het gelaat, waarna hij vroeg of het wel ging en de bal alsnog goed voorzette. De 8-0 kwam van Jelle Threels, die alleen door kon op de keeper en koeltjes scoorde met een mooi stiftje over keeper heen. SCR werd hierna wat slordiger en na een overtreding in de zestien mocht de keeper van GVV aanleggen voor een strafschop en faalde hij niet: 8-1. SCR was echter niet van de wijs en maakte al snel weer de volgende. De net weer ingevallen Niels Vernooij ramde de bal vanaf links van het doel tegen de touwen. Hierdoor ging SCR op jacht naar de dubbele cijfers en creëerde het kans op kans. Met name Sjoerd Ahlers kreeg voldoende mogelijkheden, maar had zijn skischoenen nog aan volgens Jelle. Uiteindelijk maakte hij wel de tiende, door in de lucht de bal voorbij de keeper te tikken. Jack Lansdaal pikte daarna ook zijn eerste doelpunt van het seizoen mee, door net binnen de zestien de bal hard in de verre hoek te knallen. Slotakkoord was voor Sjoerd Ahlers, die van dichtbij de 12-1 liet aantekenen. Deze eindstand was direct de grootste uitslag van dit seizoen. Eerder was dit de 12-3 tegen SCR 3.

Door de laatste 2 zeges komt SCR 4 uit op een seizoenstotaal van 56 uit 60 punten en sloot het de competitie ongeslagen af. De voorsprong op naaste belager Theole 5 bedroeg maar liefst 11 punten. Voorafgaand aan het seizoen sprak Mark Veld de titelaspiraties al uit en heeft het team dit luister bijgezet door 18 van de 20 wedstrijden winnend af te weten sluiten. Alleen uit bij RKVSC 3 en Wadenoijen 3 werden er punten verspeeld met een gelijkspel. Al met al voor iedereen dus een geslaagd en gezellig seizoen. Op naar de volgende!