SCR 4 ruimschoots langs Heerewaarden 2

SCR 4 is na zondag weer een stapje dichterbij de titel gekomen: in een op papier lastige uitwedstrijd werd er met 2-8 gewonnen van Heerewaarden 2. Hierdoor heeft SCR in de aankomende 2 wedstrijden (uit tegen Teisterbanders a.s. donderdag en thuis tegen Wadenoijen a.s. zondag) nog 4 punten nodig om het kampioenschap definitief vast te stellen.

SCR reisde weer met een brede selectie af naar Heerewaarden, waar Jelle en Sjoerd in het multifunctionele complex eerst nog even een potje pim-pam-pet deden. En ondanks dat het buiten zo goed als droog bleef, wist Bert van Soest toch al gauw een nat pak te halen. Tijdens het vullen van de waterzak activeerde hij de sensors van de douche en stond hij met zijn zojuist aangetrokken SCR pak onder de stromende douche. Nadat alle voorbereidingen uiteindelijk waren getroffen, kon SCR beginnen aan de wedstrijdvoorbereiding. De penningmeester van de kampioenscommissie zag tijdens de warming-up wat mooie racefietsjes op de Heemstrabaan voorbij flitsen en bedacht zich alvast wat hij straks met het overtollige budget kon gaan doen. De kenmerken van een echte amateur-wielrenner bezit hij in ieder geval wel.

Uiteraard werd er nog gevoetbald. SCR was op een slordige 10 minuten na de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Er werd goed gecombineerd, maar af en toe ook nog wel gelopen met de bal. Na ongeveer een kwartier spelen kwam het op voorsprong. Een hoge bal belandde via de kluts voor de voeten van Erik Uijttewaal, die zich geen moment bedacht en uit de draai knap raak volleerde. SCR werd hierna wat slordiger en dat resulteerde in wat kansjes voor Heerewaarden. Man of the Match Xander van der Wilt hield SCR in die fase overeind, door enkele goede reddingen te verrichten. SCR kwam echter goed uit deze fase, wat ook direct in de 0-2 resulteerde. Erik Uijttewaal zette goed door en bracht de bal bij Jelle Threels, die de uitlopende keeper omspeelde en de bal in het doel schoof: 0-2. De 0-3 viel rond het half uur spelen: Niels Uijttewaal legde vanaf rechts van het strafschopgebied aan en legde de bal op prachtige wijze in de verre hoek. Hij kreeg hierna direct een publiekswissel. SCR had hierna nog kansen op meer, maar het bleef bij de 0-3 als ruststand.

Na rust ging bij Heerewaarden 2 de grillplaat met hamburgers langs de lijn aan (je snapt niet dat al die gasten zo mooi slank zijn daar) en kreeg SCR alle ruimte om de score verder uit te breiden en dit gebeurde ook in rap tempo. Zowel de 0-4 als 0-5 waren mooie doelpunten. Eerst slalomde Sjoerd Ahlers als een foute Duitse skileraar door de verdediging heen om vervolgens koeltjes af te ronden. Daarna kon Jelle Threels alleen op de keeper door en rondde hij af met een mooie stift. Dit was voor SCR nog niet genoeg. Met nog een goede 20 minuten omspeelde Robert van Dee enkele verdedigers om vervolgens de bal in de verre hoek te prikken: 0-6. De 0-7 mocht er ook weer wezen: John Laponder bediende Niels Vernooij op maat, die vanaf een meter of 18 de bal met links prachtig in de kruising plofte. De honger van SCR was hiermee echter nog niet gestild, want Sjoerd Ahlers schoot vanaf een meter of 20 de bal onder de grabbelende keeper door. SCR ging hierna meer uit positie lopen, omdat het iets te overenthousiast werd. Dit resulteerde weer in ruimte voor Heerewaarden. Heerewaarden kwam hierdoor nog terug tot 2-8. Eerst schoot de behendige aanvaller de bal met een mooie krul vanaf een meter of 20 in de verre kruising. Daarna kreeg Ronald van Mourik de bal op zijn bovenbeen, wat natuurlijk niet mag. De bal werd hierdoor op de stip gelegd. De volslanke aanvoerder met nummer 5 (daar kennen we er meer van) benutte dit buitenkansje ternauwernood: keeper Xander van der Wilt leek de bal te stoppen, maar met een rare curve draaide de bal alsnog het doel in: 2-8, tevens de eindstand.

SCR zocht hierdoor in jolige stemming de kleedkamers op. Bert van Soest was nog niet gewend geraakt aan de bewegingssensoren van de douche en stond daardoor in z'n zondagse pak weer onder een stromende douche.