Geen punten voor SCR 4 tegen FC Lienden 2

SCR 4 heeft voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd zonder punten afgesloten. Een slordig SCR 4 was weliswaar met 4-2 te sterk voor FC Lienden 2, maar doordat zij pas in de winterstop aansloten in de competitie worden er geen punten verdeeld in onderlinge wedstrijden.

De heren startten deze zondag weer met een heerlijk uitgebreid ontbijtje, wederom verzorgd door Niels Vernooij. Dat deze jongen over het nodige horecatalent beschikt is ook bij horecamagnaat Matthijs Nobel niet onopgemerkt gebleven, die hem reeds tot kok in zijn restaurant benoemd heeft. Nadat het ontbijtje verorberd was, zochten de mannen de kleedkamer op. Dennis Nobel was nog in de veronderstelling dat we tegen de wissels van het grote FC Lienden 1 moesten en deed het nog even dun in de broek voor de wedstrijd.

Maar gelukkig was niets minder waar. SCR 4 was in de eerste helft de betere partij tegen FC Lienden 2, waarvan de gehele selectie bij elkaar net zo oud was als Frank, Bert en Wesley bij elkaar. SCR 4 was het vaakst aan de bal, maar veel aanvallen strandden door te lang met de bal te lopen of het net te moeilijk willen doen. Als SCR wel de bal liet gaan, was het direct gevaarlijk. Na zo'n 10 minuten spelen was het daarom ook raak. Erik Uijttewaal zette met een mooi passje Matthijs Nobel voor de keeper en die tikte de bal simpel onder hem door: 1-0. De 2-0 viel kort daarna vanaf de stip. Robert van Dee probeerde vanaf rechts voor te zetten op Matthijs Nobel, maar de verdediger zat er tussen en beroerde de bal met zijn handen. Ronald van Mourik schoot de toegekende strafschop weer feilloos in het hoekje. Niet lang erna werd het ook 3-0. Matthijs Nobel combineerde met Robert van Dee, die de bal hard voorzette richting goal. Doordat een verdediger van FC Lienden de bal ongelukkig beroerde, was zijn keeper voor de derde maal gezien. De 4-0 viel ook nog voor de thee. Erik Uijttewaal stuurde Robert van Dee weg. Oog-in-oog met de keeper twijfelde hij niet en legde hij de bal in de lange hoek. SCR werd hierna wat slordiger en dit leidde uiteindelijk nog de 4-1 in, net voor rust. Vanaf een meter of 18 kon de aanvaller van FC Lienden ongehinderd de bal in de verre hoek schieten.

Na rust zat er eigenlijk weinig idee meer achter het spel van SCR 4 en was met name FC Lienden de gevaarlijke partij. SCR wist weinig kansen te creëren, omdat het veelal compleet uit de organisatie liep. Uiteindelijk wist FC Lienden nog één keer te scoren. SCR kreeg de bal achterin niet weg, waardoor FC Lienden vrij voor keeper Xander van de Wilt verscheen: 4-2, tevens de eindstand.

Ondanks dat SCR met deze zege geen punten verdiende, was het toch een vruchtbare dag voor de heren. Nummer 2 Theole verspeelde namelijk opnieuw punten (uit bij Ophemert), waardoor het verschil in verliespunten nu op 9 uitkomt. De aankomende 2 weekenden kan SCR de beentjes rust gaan geven, want dan hoeft het niet aan te treden. Daarna breekt de week van de waarheid aan, met 3 wedstrijden op 5 mei (Heerewaarden 2 uit), 9 mei (Teisterbanders 5 uit) en 12 mei (Wadenoijen 3 thuis). Als deze 3 winnend worden afgesloten, kan het 12 mei de platte kar op.