SCR 4 zet grote stap richting kampioenschap

SCR 4 heeft de afgelopen 2 wedstrijden goede zaken gedaan en een reuzenstap richting het kampioenschap weten te zetten. Thuis werd er met 3-0 gewonnen van nummer 3 RKVSC 3 en uit werd nummer 2 Theole 5 met 0-2 verslagen.

SCR 4 - RKVSC 3 3-0
Hiervan is helaas geen uitgebreid verslag. De webmaster was op wintersport en hij is waarschijnlijk de enige geletterde in het team om een fatsoenlijk verhaal op papier te kunnen zetten, want niemand meldde zich aan om verslag uit te brengen. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze gewoon de boel bedonderd hebben. Naast Mark Veld en Sjoerd Ahlers schijnt Niels Uijttewaal namelijk gescoord te hebben; dat gelooft natuurlijk niemand. En Niels Vernooij schijnt weer eens te laat geweest te zijn; dat is dan wel weer aannemelijk. Goed: 3-0, prima resultaat tegen een ploeg waar we het uit heel lastig tegen hadden.

Theole 5 - SCR 4 0-2
De topper tussen de nummers 1 en 2 op de ranglijst was waarschijnlijk het belangrijkste potje van het seizoen. Het verschil tussen SCR 4 en Theole 5 was vooraf 4 punten, dus het kon 3 kanten opvallen: winst Theole zou nog 1 punt voorsprong betekenen, gelijkspel 4 punten en winst SCR 7 punten. In een enerverende wedstrijd op het scherpst van de snede was het SCR dat aan het langste eind trok: 0-2.

De openingsfase was voor Theole, dat veelvuldig de bal had maar niet tot uitgespeelde mogelijkheden kwam. SCR was in balbezit wat onrustig, maar de eerste de beste kans was wel direct raak. Wesley Vink stuurde Jelle Threels diep, die de bal oog-in-oog met de keeper onder hem door schoof: 0-1. SCR kwam hierna goed weg toen de rappe buitenspeler van Theole de bal vanaf een meter of 20 op de lat poeierde. SCR kreeg voor rust nog 3 grote kansen om de score te verdubbelen, maar de keeper kon redden op een schot van Jelle Threels, Sven Quint schoot vanaf een meter of 18 rakelings over en Wesley Vink kopte in kansrijke positie naast.

In de rust bleek eigenlijk al dat het niet meer fout kon gaan voor SCR. Na genoten te hebben van de thee, mikte Robert van Dee zijn bekertje met salto en achterwaartse schroef precies in de bekerhouder. Met de salto en achterwaartse schroef hebben we het uiteraard wel over het bekertje. Toch opende SCR na de rust wat slap en kreeg Theole direct een grote kans: van dichtbij mikte de stopper echter over. Man of the Match Jordy van der Weerd hield SCR in die fase ook op de been, door enkele prima reddingen te verrichten, o.a. op een kopbal van dichtbij. Gaandeweg de tweede helft kwam SCR weer beter in het spel en gaf het weinig meer weg. SCR was met name in de omschakeling gevaarlijk en kreeg een prima mogelijkheid via Mark Veld, die het zijnet trof. Ook werd er een doelpunt van Veld afgekeurd na vermeend buitenspel, waarvoor wel meer SCR spelers ten onrechte terug gevlagd werden. Op dat moment was de wedstrijd ook al iets minder vriendelijk geworden, want Dennis Nobel en de centrale middenvelders (of was die ene nou toch linkshalf?) van Theole moesten 10 minuten brommen in de dugout vanwege een harde overtreding. Uiteindelijk zorgde Mark Veld wel voor de bevrijdende tweede treffer. Wesley Vink speelde Robert van Dee aan die de bal terug legde op Veld: Veld twijfelde niet en ramde de bal vanaf een meter of 18 stijf in de kruising. SCR kwam hierna niet meer in de problemen, ondanks dat Theole nog wel aandrong.

Door de zege op de naaste concurrent komt SCR 4 dus op een voorsprong van 7 punten. Met nog 6 wedstrijden voor de boeg (waarvan 1 tegen Lienden 2 a.s. zondag die niet meetelt om de punten) kan SCR het kampioenschap daarom bijna niet meer ontgaan.