SCR 4 schiet uit slof tijdens SCR Super Sunday

SCR 4 heeft de onderlinge strijd tegen SCR 3 tijdens SCR Super Sunday op overtuigende wijze weten te winnen. Met een 12-3 overwinning gaf de koploper de mannen van Fred van Druten een flink pak slaag.

Na een week lang van onderlinge strijd en bijbehorende stoere praatjes, moesten de mannen het onderling toch maar aan elkaar laten zien. Het was SCR 4 dat uit de startblokken schoot en tussen minuut 7 en 15 maar liefst 3x scoorde. Allereerst bleef Jelle Threels oog-in-oog met Jordy van der Weerd koel en knalde hij droog raak, daarna bood Wesley Vink hem een niet te missen kans op 2-0. De 3-0 was identiek. Robert van Dee stoomde op richting vijandelijk doel en zette Mark Veld vrij voor open doel: 3-0. SCR 4 liet hierna de teugels vieren en dat bood SCR 3 weer de mogelijkheid terug in de wedstrijd te komen. Eerst kon Gerwin van Zetten ongehinderd een corner bij de eerste paal binnenkoppen en daarna profiteerde Gerbert van Dijk van een misverstand achterin bij SCR 4: 3-2. SCR 4 leek even ontdaan te zijn, maar trapte na minuut 30 weer vol het gaspedaal in. Eerst maakte Wesley Vink met een geweldige lob vanaf een meter of 18 de 4-2, alvorens hij de 5-2 binnenkopte op aangeven van Jelle Threels. Sven Quint deed voor de pauze ook nog een duit in het zakje door zichzelf knap vrij te kappen en de bal onhoudbaar achter Van der Weerd te knallen: 6-2.

Na rust ging SCR 4 vrolijk verder met scoren. Eerst werkte Gerwin van Zetten een voorzet van Wesley Vink in eigen doel, waarna Robert van Dee een afgeslagen bal in de zestien kon oppikken en hard door de midden afrondde: 8-2. Jack van Beem deed hierna namens SCR 3 weer wat terug, maar SCR 4 bleek hier niet van onder de indruk. Matthijs Nobel maakte vervolgens de 9-3, alvorens Jelle Threels met een volley van dichtbij de 10-3 maakte. De 11-3 kwam op Niels Vernooij: waar niemand -inclusief grensrechter Wouter Wennekes die met de rug naar het veld met het publiek stond te ouwehoeren- stond op te letten, pikte Niels Vernooij de bal op de achterlijn op en dribbelde hem zo over de doellijn heen. Tot overmaat van ramp voor SCR 3 sneden de gebroeders Dennis en Matthijs Nobel ook nog eens door de verdediging heen en rondde laatstgenoemde koelbloedig af: 12-3. Matthijs Nobel viel hierna ook nog op met een machtige sprint over de vijandelijke helft, maar Bryan van Egmond kon hem tijdig afstoppen waarna op de zijlijn een ouderwets, vriendschappelijk potje 'STAPELEN!!!' plaatsvond. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Bij SCR 3 werd de foutloze Tim van Wees verkozen tot Man of the Match. Waarschijnlijk heeft hij in het half uur tijd dat hij mocht invallen, de bal geen een keer kunnen raken. Bij SCR 4 viel de keuze van de bezoekers van Voetbal.nl op Jelle Threels, die indruk maakte met een hattrick en een puntgave assist. De redactie heeft nog geprobeerd een telefonische reactie van de Man of the Match te krijgen, maar kreeg geen gehoor. Met deze uitverkiezing krijgt hij een gratis bieropener van een niet nader te noemen schoonmaakbedrijf.

Met de overwinning neemt SCR 4 de koppositie weer over van Theole. Met een wedstrijd minder dan de Tielenaren, heeft het 1 punt voorsprong. De aankomende wedstrijden zullen dan ook van cruciaal belang zijn. Na een wedstrijd tegen RKVSC volgende week, wacht een uitwedstrijd tegen Theole over 2 weken. Als SCR 4 deze zonder kleerscheuren weet af te sluiten, zal het een grote sprong richting titel gaan zetten.