SCR 4 maakt het zich onnodig moeilijk tegen BZS

SCR 4 heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop winnend af weten te sluiten. Thuis werd met 3-2 gewonnen van BZS 5.

Voor het eerst dit seizoen was iedereen een keer op tijd, behalve de 'maker' van het ontbijt zelf. Dat was echter geoorloofd, want Niels Uijttewaal staat nou niet echt bekend als een keukenprinsje. Hij stond namelijk nog in de rij bij de McDonald's om zo'n 20 McMuffins, croissantjes, yoghurtjes en sapjes te bestellen. De heren hebben er in ieder geval weer heerlijk van gesmikkeld.

Dat het ontbijt ze goed deed, was in de eerste helft duidelijk terug te zien. SCR was de gehele eerste helft heer en meester en wist dit weliswaar in de score uit te drukken, al had deze veel hoger moeten uitvallen. SCR kreeg namelijk zo'n 8 open mogelijkheden, maar wist er uiteindelijk maar 2 te verzilveren. Allereerst werkte Jack Lansdaal een bal van achteruit weg, waarmee hij Wesley Vink lanceerde. Vink bleef 1-op-1 met de keeper rustig en schoof de bal beheerst in het hoekje. Vink was ook de maker van de 2-0. Hij kapte zich in een druk zestienmetergebied knap vrij en werkte de bal al vallend binnen. Niels Uijttewaal was voor rust nog dichtbij de 3-0, maar zijn poging werd nog voor de lijn weggewerkt door de meegelopen verdediger.

Na rust kreeg SCR al snel een domper te verwerken. Keeper Remco Hak moest zich laten vervangen met een hamstringblessure. Niet lang daarna maakte BZS 2 de 2-1. Vervangend keeper Xander de Wild was kansloos op een van richting veranderd schot van een meter of 20. SCR kreeg hierna 3 prima mogelijkheden om de marge weer te verdubbelen, maar Niels Vernooij schoot wild naast, Robert van Dee raakte de binnenkant van de paal en zag ook een goal vanwege buitenspel afgekeurd worden. Hiervoor leek het de rekening gepresenteerd te krijgen. In 1 van de weinige tegenaanvallen maakte BZS er 2-2 van. SCR liet zich echter niet uit het veld slaan en al snel pakte het weer de voorsprong. Sven Quint raakte met een hard schot de onderkant van de lat. Niels Vernooij kon echter direct de bal weer oppikken en bediende Robert van Dee op maat. Van Dee prikte de bal via de binnenkant van de paal achter de keeper. Hierna bloedde de wedstrijd een beetje dood en waren er over en weer niet heel veel kansen meer te noteren, waardoor SCR 4 weer 3 zeer belangrijke punten in de strijd om de titel kon bijschrijven. Na afloop van de wedstrijd kozen de bezoekers van voetbal.nl Robert van Dee met een meerderheid van de stemmen tot Man of the Match.

Volgende week staat SCR Super Sunday op het programma: SCR 4 speelt dan op Sportpark Rijswijk 'thuis' tegen SCR 3. Dit belooft weer een groots spektakel te worden!