SCR 4 winnend de winterstop uit

SCR 4 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop winnend af weten te sluiten. De uitwedstrijd met DSS'14 2 werd met 2-4 gewonnen.

Dat niet iedereen de focus al helemaal scherp had, bleek wel weer tijdens het verzamelen. Er waren er namelijk 2 te laat: Berry de Wit en Niels Uijttewaal (nee, dit keer niet Niels Vernooij - die had om 09:07 het briljante idee om rechtstreeks te gaan om zo daar wel op tijd te verschijnen). Al vond Niels Uijttewaal overigens dat hij op tijd was, want 09:30:33 is immers dezelfde tijd als 09:30:00. Maak dat een rechter maar wijs, want trainer Bert trapt er niet in. Dat ontbijt gaat in ieder geval helemaal goed komen, met Berry die wat connecties in de melkindustrie heeft (glaasje tappen uit de tank?) en Niels die Kaiser-broodjes gaat regelen gezien zijn nieuwe voetbalschoeisel van gisteren. Ondanks de laatkomers konden we alsnog op tijd gaan rijden. Bijna niemand van SCR was ooit in Varik-Heesselt geweest of had er uberhaupt van gehoord, dus duurde alsnog even voordat er iemand maar voorop ging rijden om de weg te wijzen.

Eenmaal op het veld in Varik-Heesselt was SCR direct de bovenliggende partij en kreeg het wat mooie mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk was het Sven Quint die de ban brak. Hij stuitte in eerste instantie op de keeper, maar werkte de rebound prima binnen. Niet veel later maakte Mark Veld er van dichtbij 2-0 van. Niels Vernooij had een prima actie in huis, maar kreeg de bal niet voorbij de keeper. Veld stond echter op de juiste plek om de bal alsnog koeltjes binnen te schuiven. Een prima uitgangspositie om de thee mee op te zoeken, al had SCR nog wel enkele keren meer kunnen scoren.

Na rust kwam DSS weer terug in de wedstrijd. Een diepe bal werd door de DSS spits in de verre hoek binnengeschoten. SCR herstelde hierna wel weer de marge. Mark Veld bediende Matthijs Nobel aan de linkerkant. Nobel bewaarde het overzicht en bood Sven Quint van dichtbij een niet te missen kans. SCR verslapte hierna weer iets en bood DSS weer de mogelijkheid om de aansluitingstreffer aan te laten tekenen. Een halfhoge bal vanaf de zijkant kon bij de tweede paal worden binnengewerkt: 2-3. In de slotfase kon Sven Quint de wedstrijd na een diepe uittrap van Remco Hak definitief in het slot gooien, maar hij schoot oog-in-oog met de keeper over. Uiteindelijk werd het alsnog 2-4. Dennis Nobel combineerde met Robert van Dee, die vanaf rechts voorzette op Wesley Vink. Vink bewaarde het overzicht en schoot in de korte hoek raak. Dit was direct het laatste wapenfeit van deze uitwedstrijd.

De bezoekers van voetbal.nl hadden in ieder geval genoeg gezien, want ze kozen maar liefst 6 personen tot Man Of the Match: Ronald van Mourik, Jelle Threels, Mark Veld, Dennis Nobel, Sven Quint en Robert van Dee. Voorzitter Frank van Egmond zal het dan eerdaags ook maar een keer op deze manier moeten aankondigen: