SCR 4 als koploper de winterstop in

SCR 4 kan met een goed gevoel de winterstop in gaan. Met een 3-0 winst op SCR 3 tijdens SCR Super Saturday en een 4-3 winstpartij op concurrent Theole 5 gaat het de winterstop in als 'Herbstmeister'.

SCR Super Saturday: SCR 3 - SCR 4 0-3
Zaterdag 25 november was het zover: SCR Super Saturday! De wedstrijd werd ingeluid met het nodige vuurwerk, dus dat beloofde direct een hoop goeds voor dit duel. Het eerste onderlinge duel tussen de blauwhemden in deze competitie werd uiteindelijk een prooi voor SCR 4. SCR 3 was feller en blufte SCR 4 voornamelijk af op wilskracht, maar SCR 4 kwam er voetballend vaak wel beter uit. SCR 4 nam na ongeveer een kwartier spelen de voorsprong. Bas van Ekeren had een mooie rush op de rechterkant in huis en zette de bal laag voor, waar Wesley Vink de bal bij de eerste paal kon binnen tikken. SCR 4 kwam hierna een keer goed weg bij een vrije schietkans voor SCR 3. Ook Niels Vernooij was namens SCR 4 vlak voor rust nog dichtbij met een mooie volley, maar doelman Jordy van der Weerd redde knap.

Na rust voerde SCR 3 de druk op, maar was het SCR 4 dat profiteerde van de ruimte. Wesley Vink zette met een mooi passje Dennis Nobel vrij voor de keeper. Nobel faalde niet en schoot de bal langs Jordy van der Weerd. De goal was randje buitenspel, maar de SCR 3 vlaggenist vlagde niet. Ferdy Fairplay (Ronald van Mourik) wilde de goal nog hoogstpersoonlijk gaan afkeuren, maar kreeg dit er niet meer door. SCR 4 kreeg hierdoor wel wat lucht, alhoewel SCR 3 bleef aandringen. Uiteindelijk scoorde SCR 4 nog een keer. Robert van Dee speelde Matthijs Nobel op links aan, die Henk Walpen wegzette. Waar iedereen een voorzet verwachtte, schoof Nobel de bal verrassend in de korte hoek. Omdat Nobel de laatste jaren wat pondjes was aangekomen, wilde hij dit nog eens extra laten zien door deze goal met de bal onder zijn shirt te vieren: 0-3, tevens de eindstand. Na afloop van de wedstrijd kon er overigens ook aan de pondjes gewerkt worden, want André van der Weerd was met groot materieel aanwezig om alle hongerige spelers te voorzien van broodjes hamburger, beenham en nog veel meer. Ook waren er optredens van Jordy van der Weerd en wijntrompettist Tim van Wees. Het bleef nog lang onrustig in Rijswijk.

SCR 4 - Theole 5 4-3
De laatste wedstrijd voor de winterstop was misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Naaste concurrent Theole 5 kwam namelijk op bezoek en met een winstpartij zou SCR 4 als koploper de winterstop in gaan. Niels Vernooij was weer eens een keer te laat, maar dit keer kon hij er echt niets aan doen. Vernooij had namelijk zijn auto naar de garage gebracht voor de APK, maar de garage was in gebreke gebleven door niet te vermelden dat zijn voetbaltas met vieze voetbalkleren van een week of 3 nog achterin stond. Vernooij moest dus eerst naar de garage en toen weer terug naar huis om de vieze was te vervangen door een schoon onderbroekje en handdoekje. In alle haast had hij toen de scheenbeschermers op de salontafel laten liggen, die later nog per brandweerauto bezorgd werden. En dat allemaal op een zondagochtend, je gelooft het niet. Wij eerlijk gezegd ook niet, maar dat van die brandweerauto is wel waar. Ondanks de valse start van Niels was de start van SCR 4 wel goed. SCR 4 legde Theole 5 het eerste half uur hun wil op en kwam al snel op voorsprong. Jelle Threels had vanaf links een prima voorzet in huis op Wesley Vink, die hard en zuiver raak kopte. De 2-0 viel na ongeveer een half uur spelen. Davy de Ligt speelde Robert van Dee op rechts aan, die de bal voor de pot slingerde. Wesley Vink liep prima in en via de binnenkant van de paal knikte hij binnen: 2-0. Hierna waren Sven Quint en Matthijs Nobel nog dichtbij de 3-0, maar hun schoten vanaf een meter of 20 gingen beiden net naast. Lang kon SCR echter niet genieten van de riante voorsprong, want nog voor rust maakte Theole de aansluitingstreffer na een onoverzichtelijke situatie in de zestien. Van dichtbij kon de speler van Theole binnenkoppen: 2-1. SCR was hierna nog dichtbij de 3-1, maar een schot van Robert van Dee vanaf randje zestien belandde op de paal.

Na rust leek SCR de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Jelle Threels stuurde Robert van Dee diep, die het overzicht bewaarde en de meegelopen Threels bediende: 3-1. Binnen de minuut maakte Theole echter weer de aansluitingstreffer. Keeper Daf van de Berg leek een hoge bal gemakkelijk te vangen, maar scheurde hierbij een pees in zijn hand af. De losgelaten bal werd simpel binnengewerkt door de Theole speler. Van de Berg keepte overigens nog wel de hele wedstrijd uit. SCR was echter niet ontdaan van deze tegentreffer, want het verdubbelde marge weer naar 2. Davy de Ligt had een mooie corner in huis, waarbij Wesley Vink bij de tweede paal kon binnen koppen. De marge hield echter weer niet lang stand, want binnen enkele minuten maakte Theole de 4-3. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door de spits van Theole binnengegleden. Theole kwam hierna niet meer dichterbij, waardoor SCR de voorsprong naar 5 punten op de ranglijst kon uitbreiden. Theole heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed, volgende week tegen Ophemert 3.