SCR 4 wint moeizame uitwedstrijd

SCR 4 heeft de uitwedstrijd bij BZS 5 met moeite winnend af weten te sluiten. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte het pas de verdiende 2-1.

SCR moest al weer vroeg verzamelen in de kantine en iedereen was netjes op tijd. Ronald van Mourik kwam precies op de zoemer binnen en dacht voorzitter Frank van Egmond een ontbijt aan te praten, omdat hij na hem binnenkwam. Van Egmond was echter al een tijdje aanwezig om alle zooi in de bus van Bert te proppen, iets waar een aanvoerder op zich best mee zou kunnen helpen. SCR reisde vervolgens met een 'uitgedunde' selectie af richting Beusichem. Sjoerd Ahlers ontbrak vanwege een hoofd-, schouder-, knie - en teenblessure, Mark Veld was hordeuren zetten op Aruba, Wesley Vink was weer toe aan een weekendje weg na een drukke periode vrijaf en Jelle Threels lag lekker te soppen op een hotelkamer in Praag. Zonder de 4 heren was SCR weliswaar de bovenliggende partij in Beusichem, kwam het vroeg op voorsprong, maar had het moeite om een definitief gat te slaan in de hechte verdediging van de Beusichemmers.

Het eerste kwartier van SCR was goed, want het had veelvuldig de bal en was met name gevaarlijk over de zijkanten. Uiteindelijk leidde een corner de 1-0 in. Davy de Ligt slingerde deze voor het doel en met het achterhoofd verlengde Erik Uijttewaal de bal het doel in. SCR ging hierna op zoek naar meer, maar tot echt grote kansen kwam het ook niet. BZS stelde hier weinig tegenover, want echt in de problemen kwam SCR ook niet, mede doordat het centrale verdedigingsduo Berry de Wit en Ronald van Mourik een prima pot speelde. Dat vond Ronald overigens zelf ook, zei hij later in de kantine. Dus zijn stem voor de Man of the Match zal al wel vergeven zijn.

Na rust mocht voorzitter Frank van Egmond aan de warming-up beginnen. Dit deed hij met een onvervalste obstacle run in het weiland achter het kunstgrasveld van BZS: greppels, struiken en zelfs een schaap, niets was hem te veel. Het spelbeeld bleef overigens hetzelfde. SCR was veelvuldig aan de bal, maar kon niet echt tot uitgespeelde kansen komen. Uiteindelijk leek het hiervoor de rekening gepresenteerd te krijgen. Een niet nader bij naam te noemen keeper speelde de bal zo in de voeten van de aanvaller, die hierdoor direct kon profiteren en de bal onder hem door kon schuiven: 1-1. Bij fouten noemen wij namelijk nooit geen namen, vraag maar aan Niels Uijttewaal na zijn eigen doelpunt in Wadenoijen. SCR ging hierna toch op zoek naar de winnende treffer en kreeg uiteindelijk loon naar werken. In een vol strafschopgebied vond Robert van Dee een gaatje en legde de bal voor de voeten van Dennis Nobel. Die haalde uit, maar de keeper kon nog redding brengen. De rebound was echter een koud kunstje voor Sven Quint om binnen te tikken: 1-2, tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Met nog 2 wedstrijden voor de winterstop te gaan, bezet SCR 4 de tweede plek op de ranglijst met 1 punt achterstand op Theole 5. Koploper Theole 5 is over 2 weken de tegenstander. Maar aankomend weekend wacht eerst SCR Super Saturday. SCR 3 en SCR 4 kruisen dan onderling de degens op Sportpark Rijswijk.