SCR 4 na 5 wedstrijden alleen aan kop

SCR 4 is de competitie goed gestart. Na 5 wedstrijden (4x winst en 1x gelijk) staat het op de bovenste plaats van de ranglijst.

RKVSC 3 - SCR 4 2-2
Bij SCR was Niels Vernooij wat aan de late kant. Doordat de voetbaltas nog met vuile was achterin zijn auto stond, kwam hij met een opgerold handdoekje en onderbroekje de kleedkamer inlopen. Vanaf dat moment werd de regel 'te laat=ontbijt regelen' ingevoerd. In de eerste wedstrijd van het seizoen had SCR het lastig. Het had veelvuldig de bal, maar had moeite om een gaatje te vinden in de verdediging. RKVSC stelde daar gevaarlijke uitvallen tegenover en had het geluk dat gelegenheidskeeper Daf van de Berg een puike pot keepte, zodat de schade enigszins beperkt bleef. SCR kwam op achterstand, maar vlak voor rust nam het toch de voorsprong. Na een mooie 1-2 met Dennis Nobel rondde Robert van Dee in de verre hoek af en direct erna maakte Sjoerd Ahlers met een bekeken schot vanaf rand zestien de 2-1. Na rust stapelde SCR kans op kans, maar kreeg het de bal er niet in. Uiteindelijk kregen ze de rekening gepresenteerd doordat RKVSC de 2-2 wist te maken na een gevaarlijke uitval.

SCR 4 - DSS'14 2 5-4
Ook in de tweede wedstrijd kreeg SCR het niet kado. Bij rust was de stand 1-1: Jelle Threels scoorde met een mooie boogbal vanaf de rechterkant van de zestien, maar helaas scoorde DSS'14 2 ook. Na rust kwam SCR weer op voorsprong: met een mooie vrije trap liet Mark Veld de keeper volledig kansloos. DSS kwam echter weer langszij. Daarna leek het helemaal mis te gaan voor SCR. Met nog zo'n 5 minuten te gaan leidde DSS'14 2 namelijk al met 2-4. SCR had daarvoor enkele grote missers, maar rechtte toch de rug. Eerst scoorde Sjoerd Ahlers van dichtbij en daarna waren het Sven Quint en Bert van Soest die beiden met het hoofd de stand ombogen naar een 5-4 voorsprong. Het verhaal gaat dat Bert van Soest nog steeds rondjes om het veld aan het rennen is om deze treffer te vieren.

GVV 4 - SCR 4 0-3
De webmaster was deze dag voor werk in het buitenland. SCR 4 had het niet heel erg lastig, want volgens zeggen had het ook 0-14 kunnen zijn omdat Sjoerd Ahlers het vizier niet helemaal op scherp had staan. Dennis Nobel (2) en Erik Uijttewaal verzorgden de doelpuntenproductie. Jelle Threels schijnt een assist te hebben gegeven.

SCR 4 - Ophemert 3 4-1
Het eerste ontbijt was een feit. Jelle had de melk, sapjes, broodjes en beleg geregeld en Niels Vernooij zou de borden en het bestek regelen. Niels was echter nergens te bekennen, dus moesten we het met plastic borden doen. Net nadat het ontbijt op was, kwam de 'uitgeslapen' Niels de kantine binnen met de vraag of de bordjes nog nodig waren. Laat ze maar in de auto voor de volgende keer. Het ontbijt had SCR goed gedaan, want met rust leidde het met een riante 3-1 voorsprong. Ophemert had een aardig voetballende ploeg, maar dit was aan SCR wel besteed. Het kwam nog wel op een 1-0 achterstand, maar direct erna maakte Sjoerd Ahlers de 1-1 na een pass van Mark Veld. Op aangeven van Jelle Threels scoorde Sven Quint van dichtbij de 2-1 en opnieuw na aangeven van Jelle Threels omspeelde Robert van Dee de keeper en legde hij de bal in het lege doel. Na rust maakte Bert van Soest er nog 4-1 van.

SCR 4 - Heerewaarden 6-2
SCR kwam binnen het half uur op voorsprong. Niels Vernooij (die verrassend genoeg deze wedstrijd te laat was) werd onderuit gehaald door de keeper, waardoor Sven Quint mocht aanleggen vanaf 11 meter: 1-0. SCR kon deze stand niet vasthouden tot de rust, want vanuit de tweede lijn maakte Heerewaarden er 1-1 van. Na rust maakte Sjoerd Ahlers er met het hoofd 2-1 van, maar kwam Heerewaarden opnieuw langszij. Uiteindelijk liep SCR uit naar een ruime zege. Op aangeven van Robert van Dee tikte Sven Quint van dichtbij de 3-2 binnen en maakte Niels Vernooij de 4-2 na een schot op de lat van Jelle Threels. Met een harde knal in de kruising en een kopstoot vanuit de corner maakte Sven Quint ook nog z'n derde en vierde van de ochtend: 6-2.