SCR 2 pakt punt in extremis tegen GVV 2

SCR 2 heeft uit bij GVV 2 twee verdiende punten laten liggen. SCR kreeg in Geldermalsen kans op kans, maar scoorde pas in blessuretijd de meer dan verdiende gelijkmaker.

De uitwedstrijd tegen GVV stond zowel in het teken van de terugkeer van een viertal verloren zonen als de vruchtbaarheid van het tweede elftal. Zo waren Sjoerd Ahlers, Jan de Wit, Tries van Blijderveen en Rens van den Berg weer van de partij en kondigden Tries van Blijderveen en Rens van den Berg aan dat ze vader worden. Bij Tries is dat wel opmerkelijk, aangezien hij net een toettoet-toren in ontvangst heeft mogen nemen. Van Blijderveen vergeleek het echter met de vrachtwagen van Loekie: "als 'ie leeg is, moet er ook weer wat in." Vanaf deze kant nogmaals van harte gefeliciteerd en welkom terug aan de verloren zonen!

SCR was de eerste helft in Geldermalsen verreweg de bovenliggende partij en kreeg aardig wat kansen. De eerste 2 grote kansen kwamen op naam van Xander van de Wilt, die na goed doorgaan op de keeper de bal naast tikte en na een voorzet van Robert van Dee recht op de keeper schoot. Daarnaast kopte Dennis Nobel net naast en schoot Robert van Dee rakelings langs de kruising op. Dat de bal er echt niet in wilde, bleek weer nadat een voorzet via een Geldermalsense verdediger op de paal belandde. Wellicht zijn er nog wat kansen vergeten, zoveel gebeurde er de eerste helft. Helaas kwam SCR niet tot scoren en bleef het dus bij 0-0.

Na rust kwam Geldermalsen er vaker wat gevaarlijker uit. Zo kwam SCR goed weg na een goede 60 minuten toen de spits van dichtbij overschoot. Deze waarschuwing was echter niet genoeg voor SCR, want GVV nam tegen de verhouding in brutaal de voorsprong. Na een aanval over rechts kon de spits van dichtbij afwerken. SCR ging hierna vol op jacht naar de gelijkmaker en kreeg twee prima mogelijkheden via Sjoerd Ahlers, die vrij voor de keeper niet hard genoeg kon afdrukken. Ook een afgeslagen voorzet van Erwin van Zoelen was niet aan Robert van Dee besteed: de keeper kon de bal uit de hoek vissen. Aan de andere kant kwam GVV er redelijk vaak gevaarlijk uit met lange ballen op de spitsen. Maar Jan de Wit mocht na zijn invalbeurt spits De Goei bewaken en was toch beter, dus keeper Michael van Lent kwam niet echt meer in de problemen. Uiteindelijk kreeg SCR in extremis toch loon naar werken. Robert van Dee mocht aanleggen voor een corner vanaf links en schilderde de bal direct vanaf de cornervlag bij de verre paal binnen. Het was maar goed dat Sjoerd Ahlers niet aan die bal zat, anders hadden we hem weer de rest van het seizoen 'Der Retter' (Duits voor verlosser) of zo moeten noemen.

Maar toch nog wat credits voor Ahlers: hij kwam minder pafferig en minder bruin dan normaal terug van zijn SCR 2 loze periode. Dat konden we van twee van de andere verloren nou niet echt zeggen... De laatste verloren zoon had een kek baardje laten groeien, anders ziet zijn kind er straks al ouder uit dan hijzelf.

Al met al had er voor SCR dus meer in gezeten deze donderdagavond. Hopelijk weet SCR 2 volgende week donderdag wel de punten mee naar huis te nemen, want dan wacht er een uitwedstrijd tegen BZS 2. Dit weekend zijn we verrassend genoeg weer eens een keer vrij!

 

Statistieken

Eindstand GVV 2 - SCR 2: 1-1
Doelpuntenmaker SCR: Robert van Dee

Opstelling SCR


Michael van Lent


Erwin van Zoelen

 


Dennis Nobel

 


Ronald van Mourik

 


Niels Uijttewaal


Davy de Ligt

 


Bas van Ekeren

 


Erik Uijttewaal

 


Mark Veld

   


Xander van de Wilt

 


Robert van Dee

   

Wissels SCR


Erwin van Zoelen (60/in)

 


Jan de Wit (75/in)

 


Rens van de Berg (46/in)


Tries van Blijderveen (65/in)

 


Sjoerd Ahlers (46/in)
**Man of the Match**