SCR 2 geeft voorsprong uit handen tegen GVV 2

SCR 2 heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop niet winnend weten af te sluiten. Thuis werd er met 2-3 verloren van koploper GVV 2. SCR had in de eerste helft nog een mooie 2-0 voorsprong, maar moest uiteindelijk alsnog alle punten afstaan aan de bezoekers uit Geldermalsen.

De dag van SCR 2 had in het teken van feest moeten staan, want zo werden wat nieuwbakken vaders in het zonnetje gezet met een mooie ToetToet autobaan en werd de vorige Man of the Match (Dennis Nobel) uitgebreid gehuldigd met een mooi shirtje gesponsord door Davy de Ligt Stukadoorswerken. Ook de terugkeer van de verloren zonen Jan de Wit en Rens van de Berg zou hierbij zeker aan bijgedragen hebben, ware het niet dat Jan de Wit al sinds donderdagavond niet meer uit bed kon komen na zijn eerste training sinds anderhalf / twee jaar. Rens van de Berg daarentegen kwam 'toevallig' een keer kijken, terwijl hij zijn voetbaltas bij had.

SCR leek in de eerste helft aardig aan dit feestje te gaan werken, want halverwege de eerste helft had het al een mooie 2-0 voorsprong te pakken en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na zo'n 10 minuten opende Robert van Dee de score. Net over de middenlijn ontfutselde hij de treuzelende voorstopper de bal en stuurde daarna de laatste man het bos in. Met een prima schot in de lange hoek rondde hij zijn actie vervolgens af: 1-0. Van Dee stond ook aan de basis van de 2-0. Zo zette Mark Veld hem aan het werk aan de rechterkant van het veld en vond hij met een strakke voorzet het hoofd van Matthijs Nobel. Die kopte de bal zonder twijfel raak: 2-0. SCR ging hierna misschien iets te haastig op de zoek naar de 3-0, want het liep al snel in het mes van GVV. SCR verloor namelijk de bal aan de linkerkant en GVV counterde razendsnel naar de goal van keeper Michael van Lent toe: 2-1. Vlak voor rust trok GVV de stand alweer gelijk: getreuzel achterin bij SCR zorgde ervoor dat GVV vanaf de linkerkant kon voorzetten en vervolgens doeltreffend kon afronden: 2-2.

Na rust vielen er over en weer kansen te noteren. Zo stuitte Matthijs Nobel van dichtbij op de keeper na een voorzet van Robert van Dee en werkte een verdediger van GVV een voorzet van Rens van de Berg op de paal. Aan de andere kant had keeper Michael van Lent enkele prima reddingen in huis op pogingen van GVV. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg SCR toch de nekslag. Na een afgeslagen aanval van SCR was GVV weer razendsnel omgeschakeld en werd de aanvaller in de zestien onder de voeten gelopen. De scheidsrechter kon hierdoor niets anders doen dan GVV een penalty toekennen, die onberispelijk werd binnengeschoten door de Vaseline wenkbrauw van GVV. Erwin van Zoelen had hierna met een mooie volley nog de kans op gelijkmaker, maar zijn poging werd over het doel gestompt door de keeper van GVV. SCR bleef daardoor met lege handen achter.

Voor de verandering is SCR 2 het komende weekend weer lekker vrij, dus kunnen we eens goed gaan nadenken hoe we een voorsprong kunnen behouden. Die week erop wacht er een uitwedstrijd tegen HRC'14 2.

 

Statistieken

Eindstand SCR 2 - GVV 2: 2-3
Doelpuntenmakers SCR: Robert van Dee en Matthijs Nobel

Opstelling SCR


Michael van Lent


Xander van de Wilt

 


Dennis Nobel

 


Ronald van Mourik

 


Jack Lansdaal


Niels Uijttewaal

 


Davy de Ligt

 


Mark Veld

 


Sven Quint

   


Matthijs Nobel

 


Robert van Dee
**Man of the Match**

   

Wissels SCR


Erwin van Zoelen (46/in)

 


Bas van Ekeren (46/in)

 


Rens van de Berg (46/in)