SCR 1 pakt 3e periode


Na een degelijke overwinning op DSC...


Wist SCR 1 op zondag 27 mei de 3e periode te pakken.


De laatste thuiswedstrijd van de competitie stond gepland tegen DSC 1 die ook al een periode binnen had gesleept. Toch wilden de bezoekers de wedstrijd gewoon winnen omdat de hoogst eindigende periodewinnaar op de ranglijst een ronde over kan slaan. Als SCR zou verliezen was de tegenstander van vandaag vrij van de 1e ronde op zondag 3 juni.


In de eerste helft was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. De Rijswijkers gunden de gasten op eigen helft het balletje rond te laten gaan, maar rondom de middenlijn werd er goed doorverdedigd op de bal. In de 25e minuut, toen beide ploegen nog weinig kansen hadden gecreƫerd, miste de centrale verdediger van DSC de bal en stond Thuis van der Lee ineens 1 op 1 met de doelman. Van der Lee faalde niet en promoveerde de kans tot een doelpunt, 1-0.


Ondanks dat het spelbeeld weinig veranderde, stond er veel spanning op het duel. Enkele aanvallen van beide teams strandden in de eindfase, maar in de 35e minuut viel de (terechte) gelijkmaker. Een mooie aanval over de rechter flank zorgde voor de 1-1.


Na de thee was alles anders. Met de wetenschap dat Den Dungen, die in de 3e periode 2e stond met 2 verliespunten meer, op voorsprong was gekomen wist SCR dat er gewonnen moest worden om na afloop een feestje te kunnen vieren. De blauwhemden werden sterker en sterker en de 2-1 in de 60e minuut was dan ook geen verassing. Marvin Verbeek kapte een man uit en haalde verwoestend uit. De keeper was kansloos doordat de bal ook nog van richting veranderde.


Met een geplaatst schot besliste Dennis Veldhuizen de wedstrijd. De ruime marge van 3-1 in de 70e minuut kwam DSC niet meer te boven waardoor SCR niet meer in gevaar kwam en de 3e periode zou gaan afsluiten met 24 punten uit 9 wedstrijden. Een puike prestatie dus!


Na afloop barstte de feestvreugde los en kon de muziek op 10. Het bleef nog lang gezellig op de club.