SCR wint derby tegen v.v. Buren

Voor het hele verslag..

Wedstrijd: SCR 1 - v.v. Buren 1

Datum: 1 oktober 2017
Status: competitie

Eindstand: 5-2
Ruststand: 2-0
Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1, 5-1, 5-2
Doelpuntenmaker(s): Tim Schipper (2x), Willem Verweij, Thijs van der Lee, Charles van Oort

Opstelling SCR 1

Keeper: Wesley Broekhuizen
Verdediging: Robert van der Laan, Hans van Blijderveen, Marvin Verbeek (70), Mike van de Ven
Middenveld: Willem Verweij, Jeroen Veldhuizen, Tim Schipper, Thijs van der Lee (80)
Aanval: Dennis Veldhuizen, Charles van Oort (85)
Wissel: Wesley Vink (70), Erwin van Zoelen (10), Sven Quint (5), Toon Nieuwenhuizen, Michael van Lent

Wedstrijdverslag
Het thuispubliek in Rijswijk werd beloond met de komst naar het sportpark aan de Langsstraat. SCR 1 won vandaag vrij eenvoudig in de derby tegen v.v. Buren met 5-2.

De eerste kans was voor de gasten maar na een kwartier spelen had de wedstrijd zomaar gespeeld kunnen zijn. Het regende kansen op het doel van v.v. Buren en het was niet op 1 hand te tellen hoe vaak een Rijswijkse speler oog in oog faalde met de doelman. Het doelpunt kon toch niet uitblijven en het was Tim Schipper die op aangeven van Marvin Verbeek zijn ploeg op voorsprong zette, 1-0

Na de goal was het vooral SCR wat de klok sloeg en kwam Buren er nog maar sporadisch uit. Vlak voor rust kreeg Dennis Veldhuizen de bal, hield even in met de beslissende pass, en bracht Willem Verweij in stelling om de 2-0 binnen te schieten.

10 Minuten na rust viel de beslissing. Een lange cross bal van Charles van Oort kwam bij de tweede paal terecht bij Tim Schipper die zijn tweede van de middag maakte. Nog geen 5 minuten later was het wederom Van Oort die de eindpass gaf in een schitterende aanval. Mooi combinatievoetbal ging er aan vooraf over diverse schijven. Uiteindelijk was het Thijs van der Lee die de 4-0 op het bord zette.

In de 65e minuut veroorzaakte Hans van Blijderveen een penalty en kreeg geel, 4-1.

Vlak voor tijd scoorden beide ploegen nog een keer. Het Rijswijkse doelpunt kwam van de voet van Charles van Oort na een mooie steekpass van Wesley Vink. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een mooie overwinning voor SCR, 5-2.

Volgende week zondag staat de volgende derby op het programma. Dan speelt SCR 1 uit bij MEC in Maurik. Aanvang wedstrijd 14:00 uur.