SCR 1 wint 1e bekerduel van Sparta '30

Voor het hele verslag..

Wedstrijd: SCR 1 - Sparta '30 1
Datum: 2 September 2017
Status: 1e Bekerwedstrijd

Eindstand: 4-3
Ruststand: 2-2
Scoreverloop: 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 4-2, 4-3
Doelpuntenmaker(s): Dennis Veldhuizen, Thijs van der Lee, Tim Schipper, Dennis Veldhuizen

Opstelling SCR 1
Keeper: Michael van Lent
Verdediging: Hans van Blijderveen (85), Marvin Verbeek, Jeroen Veldhuizen, Mike van de Ven
Middenveld: Tim Schipper (75), Roderik Kieft (70), Maarten Ahlers, Dennis Veldhuizen
Aanval: Thijs van der Lee (85), Charles van Oort
Wissel: John Laponder (75), Robert van der Laan (70), Sven Quint (85)

Wedstrijdverslag

SCR 1 is het bekertoernooi goed begonnen. In een thuiswedstrijd werd Sparta '30 uit Andel met 4-3 verslagen.

De thuisploeg begon de wedstrijd zeer gedisciplineerd en geconcentreerd aan de wedstrijd. De tegenpartij werd op de afgesproken momenten vastgezet, waardoor de spelers van SCR iedere keer precies op het juiste moment op de juiste positie stonden. Bij balbezit kwam de ploeg er regelmatig ook goed uit, waardoor het van beide kanten een mooie open wedstrijd was.

In de 28e minuut zette Dennis Veldhuizen zijn ploeg op voorsprong. Een mooie aanval werd opgezet over de flank, waarop Veldhuizen zijn eerste officiƫle doelpunt maakte dit seizoen. In de voorbereiding scoorde hij echter ook al tweemaal. De assist kwam op naam te staan van Tim Schipper.
Binnen een paar minuten, waar SCR verdedigend even de concentratie verloor, maakten de gasten 2 doelpunten. Positioneel klopte het even niet bij de blauwhemden, maar dit was ook te danken aan het goede positiespel van de gasten. Veel roulatie en positiewisselingen zorgden voor onrust op het middenveld. Een van de doelpunten werd gescoord uit een fantastische aanval door het midden. Michael van Lent was hierop kansloos.

Met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht omdat Thijs van der Lee een penalty binnen wist te schieten. De zoveelste mooie aanval over rechts zorgde voor wat ruimte. Maarten Ahlers zocht zijn tegenstander slim op en liet zich gewillig binnen de 16 liet vallen, 2-2.

Na rust was het vrijwel alleen nog SCR wat de klok sloeg. Tussen minuut 46 en 80 werd het alleen maar verdedigen voor de 3e klasse uit Andel. De 3-2 in de 75e minuut was dan ook geen verassing. Marvin Verbeek gaf een geweldige pass van achteruit op Hans van Blijderveen. De voorzet volgde en Tim Schipper stond op de juiste plaats bij de 2e paal, 3-2.

Snel daarna volgde ook de 4-2 vanuit een cornerbal, genomen door Charles van Oort. Dennis Veldhuizen knikte met het hoofd zijn 2e van de middag binnen.
5 Minuten voor tijd werd de eindstand bepaald. Michael van Lent kwam goed uit maar raakte daarbij een tegenstander die ten val kwam. Penalty, 4-3..

Na het laatste fluitsignaal kreeg Rijswijk vooral complimenten over de organisatie van het collectief. Toch kon er maar 1 de "man of the match" zijn. Deze eer werd vandaag aan Mike van de Ven toebedeeld.

Volgende week zondag speelt SCR 1 haar 2e bekerwedstrijd uit in Wadenoijen. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.